Indeling

Indeling groepen

In 't WelterKuiltje vangen wij maximaal 24 kinderen van 0 - 4 jaar op.

We proberen twee flexplekken per groep vrij te houden maar dit lukt niet altijd.

De groepen zijn verticaal. Dit houdt in dat kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in één groep zitten. Echter beschikken wij voor de baby's over een aparte ruimte.

 

De babygroep noemen wij de Welter Ukkies en de dreumes/peutergroep worden de Welter Pukkies genoemd.


Indeling gebouw

Voor de baby's, dreumesen en peuters beschikken wij over een ruime speelzaal, 

 

Naast de ruime speelzaal beschikken wij over twee luxe aankleedtafels en een aparte toiletruimte met kindertoiletten. 

Natuurlijk is er ook een slaapkamer, waar onze kinderen kunnen rusten en slapen. De ruimte is voorzien van airconditioning.

 

De groepsruimte is zo ingericht dat er voor alle leeftijdsgroepen iets interessants te doen is. WelterKuil heeft diverse hoeken die periodiek steeds anders en uitdagend worden ingericht. 

  • De huishoek
  • De bouwhoek
  • De puzzelhoek
  • De knutselhoek
  • De themahoek
  • De leeshoek

Deze hoeken worden regelmatig aangepast aan het huidige thema, dat iedere zes weken wisselt. Zo wordt de leeshoek regelmatig voorzien van nieuwe boeken uit de bibliotheek.

 

VSO 't BinnenKuiltje is ook in het kindercentrum gevestigd. Het totaal aantal kinderen zal maximaal 24 bedragen. Ook als de BSO kinderen in het gebouw aanwezig zijn.


Speelse tuin

Aangrenzend aan 't WelterKuiltje ligt de speels ingerichte tuin. Hier kunnen de kinderen van 't WelterKuiltje naar hartenlust spelen met de materialen die wij in ons tuinhuisje bewaren, zoals fietsen, ballen enz. Op mooie dagen wordt er met de kinderen ook gezellig buiten gegeten.  

 

Als het weer goed is trekken wij erop uit. Dit kan in de richting van de mooie omgeving van de Weltervijver of de speelkuil, gelegen achter de BSO en het kindercentrum.